Att göra ljus...

Vårt motto är: "lite dyrare - mycket bättre"

Vi har valt att satsa på hantverk & kvalité. Våra ljus ska brinna med en hög & klar låga, de ska inte rinna, sota eller lukta - annat än stearin. Utsätt aldrig ljus för drag eller värme - t ex element. Låt ljuset vara tänt en timma innan det släcks, då minskar risken att det sotar & låt aldrig ett ljus vara oanvänt mer än 2 år. Ljus är färskvara & de kan härskna!

Geléljus är lite annorlunda än stearinljus, såtillvida att det inte är gjort av stearin & paraffin. Ett geléljus har alltid högre "sotningsrisk" än vad ett stearinljus har, pga att gelén alltid läggs i ett glas eller en skål & därmed riskerar att få mindre syre.

För att lyckas med att göra vackra ljus av hög kvalité, finns det flera faktorer man måste ta hänsyn till. Först & främst är det val av material. I våra ljus blandar vi 3 olika material, för att få fram bästa hållbarhet, slagtålighet etc. Sen ska man ha rätt veke, vi har över 10 olika vekar att välja mellan, beroende på diametern på ljuset & om det är avlångt, klot- eller pyramid- format. Vi fick hjälp med ett recept på material & val av vekar av vår leverantör när vi startade, sedan har vi fortsatt att utveckla, så att vi idag är mycket nöjda med våra ljus!

Idag har vi ca 50 olika formar & 20 olika färger så kombinationerna är oändliga!!!

© G&A Hantverksljus

Hem    Om oss    Aktiviteter   Göra ljus    Sortiment   Övrig slöjd

Beställning & kontakt    Karta    Länkar    Bilder från affären